Finn Damhoff – Ambassadeur

Finn Damhoff is atleet ATR in Rotterdam. Hij drinkt al geruime tijd Doubdle en plaatste onlangs onderstaande post!

Als je de naam Finn Damhoff hoort dan zal je misschien nog geen idee hebben wie dat is, maar als je het volgende stuk leest dan ben je meteen helemaal bijgepraat en weet jij wie ons team heeft versterkt!
Hii Doubdle-Drinker,
Wat leuk dat je de tijd neemt om wat meer over mij te weten te komen. 

Ik ben Finn, een echte Zandvoortse jongen van bijna 18. Al jaren train ik binnen atletiek op de onderdelen Kogelstoten en Discuswerpen. Dit doe ik met onwijs veel plezier!

Op mijn 8e ben ik begonnen bij de atletiekvereniging AV Haarlem te Haarlem. Ik deed toen nog alle onderdelen binnen de sport en kon nog niet echt bedenken wat nou het leukste was. Ik vond alle onderdelen wel tof! Tot ik rond mijn 13e/14e de techniek van het kogelstoten onder de knie begon te krijgen. Ik wilde geen andere onderdelen meer doen. Dit tot grote ergernis van mijn trainers als ik weer aan het begin van de training kwam vragen of we konden werpen. Gelukkig kreeg ik altijd mijn zin. 

Mijn trainer vond dat ik de discus er ook is bij moest gaan pakken. Goeie opmerking!
Ik trainde zo’n 2x per week en mocht ook 1 keer in de week bij onze werptrainer mee doen. Mijn techniek en afstand gingen flink vooruit en ik begon steeds meer wedstrijden te winnen.
 
Na mijn specialisatie in 2018 kwam ik, tijdens een kampweek van T&F Camps, Jacqueline Goormachtigh tegen. Zij is de trainer van Alida van Daalen. Zij was erg enthousiast over wat ik liet zien. Ze nodigde me daarom uit voor een training bij de ATR in Rotterdam. Mijn ouders lief aangekeken en deze hebben mij naar Rotterdam gereden, wat toch ruim een uur rijden is…
De trainingen gingen erg goed en ik mocht dan ook bij Jacqueline blijven trainen. Tot de dag van vandaag zit ik hier nog steeds en door deze trainingen sta ik 19 februari 2022 weer in de ring op het Nederlands Kampioenschap U20.
 
Mijn favoriete trainingen zijn toch wel die lange trainingen met veel techniek-oefeningen.
Atletiek is helemaal mijn ding geworden en train momenteel zo’n 6/7 keer in de week!
 
Maar naast mijn sport is er zeker ook een hele hoop te vertellen. Ik zal het niet uitgebreid maken maar alleen de leukste paar dingen vertellen. Ik zit op het Stedelijk Gymnasium Haarlem en nu in de 5e klas, dus ja, de hersenen zitten er nog wel een beetje bij deze sporter:)
Op school ben ik actief binnen de MUN-organisatie (Model United Nations) en ben ik de hoofd organisator van TEDxYouth@Haarlem2022. Over TED later dit jaar meer informatie (hou de sociale media kanalen dus in de gaten).
Mede door mijn niveau en cijfers op school als door mijn niveau binnen de sport ben ik benaderd door Slamstox om een Student-Athlete te worden. Dit betekent dat ik na mijn school ga studeren en sporten op een universiteit in Amerika. Momenteel ben ik druk met gesprekken voeren met Amerikaanse universiteiten en het doel is om in september 2023 af te reizen naar de Verenigde Staten. Zodra hier meer over bekend is zal ik dit natuurlijk delen met jullie! 
Al deze trainingen, schoolexamens en activiteiten kan ik natuurlijk niet zonder hulp en steun. Naast mijn familie die er altijd voor me is, is er een bedrijf dat mij graag wilde supporten richting de top: Fitdrink! Eind 2021 zijn wij samen een sponsordeal aangegaan en daar ben ik maar wat blij mee! Ik draag vol trots daarom ook op mijn wedstrijdkleding het logo van Fitdrink.
Vind je het nou leuk om meer van mij te weten te komen, meer van mij te zien of te horen? Volg mij dan op instagram: @Fdamhoff. 
Ik vind het erg leuk om mijn verhaal met jullie te delen en jullie horen snel weer meer van mij en mijn samenwerking met Fitdrink en Doubdle.
#fitdrinknl #drinkjefit #justsaydouble #finndamhoff
Finn Damhoff